trouwtips, bruiloft, Foam sticks, kasteel schaffelaar
geloof

Samen verder gaan

Je herkent het vast wel in je eigen leven. Er zijn mensen waar je volledig op bouwt. Misschien zie je dat zelfs al ontstaan bij je eigen kinderen. Dat vriendje of vriendinnetje is het hélemaal! Als zij niet gaat, gaat je dochter ook niet. Als hij iets niet wil, slaat je zoon ook over. Vandaag verdiepen we ons in die vraag. Zonder wie wil jij niet verder?

Exodus 33 v. 15 – Als U niet met ons mee gaat, laat ons dan van hier niet verder gaan.

De tekst uit Exodus neemt mij persoonlijk zo’n 5,5 jaar terug in de tijd. Het is 21 juni 2012 om precies te zijn, de dag waarop ik “Ja!” zeg tegen de liefde van mijn leven. De dag waarop ik aan de hand van mijn vader de kerk kom binnengelopen langs rijen vol geliefden die deze dag met ons meebeleven. Een dag die wordt gevierd. Een dag die gezegend mocht worden in de kerk. Het is onze voorganger die mij in de afgelopen jaren steeds weer deed herinneren aan deze woorden uit Exodus, onze trouwtekst.

Het kruispunt

Ik herinner me zijn voorbeeld van een kruispunt. Het leven is zo vaak als een kruispunt, een punt in je persoonlijk leven waarin keuzes moeten worden gemaakt. Of het nu een keuze is rondom school, werk, trouwen, gezinsplanning of een keuze voor de toekomst. Die keuzes kun je zelf maken en elke keuze opnieuw zal van invloed zijn op je verdere leven. Maar hoe vaak maken we niet een keuze gewoon omdat die voor onszelf goed uitpakt? Of hoe vaak hebben we niet een keuze gemaakt die we door een ander lieten beïnvloeden. En als je eerlijk bent, hoe vaak heb jij een keuze gemaakt nadat je eerst stil bent geworden?

Mozes zegt in Exodus 33; Heer, als u zelf niet met ons mee gaat, laat ons dan niet verder gaan. Die vraag komt recht uit zijn hart! Mozes wil geen genoegen nemen met een engel die voor het volk uittrekt. Mozes wil God zelf! Eerder zegt Mozes: “Laat mij weten wat Uw plannen zijn”. Geen stap verder willen gaan, zoals Mozes geen stap zonder God wil verdergaan. Kun jij het?

Lees ook: Samen één, een bijzondere overdenking over 1 Korinthe v. 12-14

Keuze

Mag dat een verlangen zijn in de tijd die voor je ligt. Misschien wacht er een belangrijke keuze op je. Misschien sta jij wel op zo’n kruispunt in je leven. Je kunt diverse kanten op maar weet niet goed welke, misschien durf je niet omdat je bang bent of twijfelt. Als dat zo is dan hoop ik dat je vandaag stil mag worden..

Heer, hier ben ik, op een kruispunt in mijn leven. U ziet mijn twijfel of angst maar U kent het plan van mijn leven. Wilt U voor mij uittrekken want Heer, als u niet met mij meegaat, wil ik van hier niet verder gaan.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marjolein 12 februari 2018 at 12:38

    Mooi omschreven en het leven zit vol belangrijk keuzes. Moeilijke en ook ook fijne, waaronder het trouwen met mijn grote liefde.

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.