peuterspeelzaal, ervaring, 3 jaar, peuter
Opvoeding en ontwikkeling, Peuter, Review, School

De Peuterspeelzaal, hoe is het nu?

Ik zie haar nog zo zitten in haar klasje. Dikke tranen lopen over haar wangen als ze me weer ziet. Pure ontlading, zo blijkt wel. De eerste pak ‘m beet 10 keer gingen niet anders. Hoe het nu gaat met onze peuter op de peuterspeelzaal? Je leest het vandaag.

Peuterspeelzaal

Vanaf vorig jaar oktober bezoekt Naomi elke week één ochtend de peuterspeelzaal. Na enkele maanden besloten wij Naomi twee keer per week naar de Peuterspeelzaal te doen, een heel goede stap zo bleek later. De keuze maakten we eigenlijk vooral omdat we merkten dat Naomi in spraak iets langzamer was dan gemiddeld en ze een plekje nodig had voor haarzelf, om zichzelf buiten mama papa en zuslief om te kunnen ontplooien en te leren om met andere kinderen te spelen. Zonder ze te lijf te gaan met overweldigende knuffels, of een harde hand.. 

Lees ook: ” Taalontwikkeling blijft achter?”

Rustiger

Naomi werd in de loop van tijd rustiger, kan inmiddels prima in de kring zitten, neuriet liedjes mee en schreeuwt of zingt af en toe een zinnetje mee vanuit haar tenen. Naomi heeft een voorliefde voor dieren en buiten spelen en ook al was dat buitenspelen op schooltje voorheen echt een dingetje (Lees: drama, want eng en groots) inmiddels is het een feest.

Haar eigen weg

Toen ik afgelopen week dochterlief kwam ophalen vertelde ze me “Mam, ik wil eigenlijk niet naar huis” en steeds vaker hoor ik “Ohh, dat ga ik aan juf Joke vertellen”. We bereiken de leeftijd dat de liefde voor de juf toeneemt, dat ze haar eigen weggetje zo langzaamaan steeds beter vinden kan. Het weggetje richting school langs de kipjes en de paardjes naar haar plekje in die gezellige felgekleurde klas. Langs een rij met jasjes en tasjes van zoveel mooie kindjes, met ieder een eigen naam en een eigen verhaal.

My Nametags

naamlabels van my name tags

Wij ontvingen van My Nametags deze gave naamlabels die je kunt bestellen in de sticker of strijklabel variant en naar wens volledig kunt personaliseren. Handig voor de vakantie en op school uiteraard voor op bekers, schoenen, jassen of tassen. -En op de handjes, wangen, voeten of voorhoofden wat de meisjes betreft!

Schoolleven

We gaan steeds een stapje dichter naar dat echte schoolleventje toe. En alhoewel ik daar maanden geleden nog als een berg tegenop zag merk ik dat we samen hand in hand steeds een beetje verder “klimmen”. Zodra dochterlief dan weer eens een glimp opvangt van het nieuwe avontuur bereid ze me liefdevol voor; “Mama, zie je dat? Daar ga ik straks naartoe, (..) zie je dat gebouw mama? Dat is mijn basis-peuter-school.. want weetje mama, ik ben al bijna groot..”

Ik knik en glimlach opgewekt terwijl mijn maag zich toch nog even omdraait.

Prachtig mooi meisje, wat ben je snel groot..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.