vijf talen van liefde, liefdestalen
Familie, geloof, liefde

Welke liefdestaal spreek jij?

Welke taal spreek jij? Ik wil het vandaag niet hebben over het Engels dat nog steeds wel eens moeizaam over mijn lippen komt en ook niet over moedertalen. Vandaag haak ik in op de taal van je hart. Vertel me, welke taal spreek jij?

Liefdestalen

Liefdestalen inderdaad. Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen en misschien heb je er al de nodige persoonlijke verdieping in zitten. Er zijn vijf talen van de liefde te noemen die we heus allemaal in ons hebben. Vandaag duiken we nog eens in de verschillende liefdestalen en ontdek jij mogelijk ook welke taal jouw hart spreekt.

Vijf talen
  • Positieve woorden
  • Tijd en aandacht
  • Lichamelijke aanraking
  • Dienstbaarheid
  • Cadeaus
Qualitytime

Mijn taal van de liefde, de taal van mijn hart, is tijd voor elkaar. Het woord qualitytime ligt heel dicht bij mijn hart en écht tijd voor mijn gezin, compleet, voelt voor mij als goud. Ik ben deze blogpost nog maar net begonnen of het is manlief die aan de andere kant van de lijn enthousiast oppert dat hij mogelijk niet aanstaande vrijdag maar pas zaterdag zal thuiskomen. Had hij mijn liefdestaal na 11 jaar nog steeds niet onder de knie? (Of ik de zijne niet?)

Een andere taal

Zo zou je natuurlijk gefrustreerd kunnen denken. Het was mijn reactie overigens ook maar ik denk niet dat je dat zo zwart wit kunt stellen. Ik geloof dat zijn taal van liefde veel meer uit gaat naar dienstbaar zijn, iets voor een ander kunnen betekenen. Of het nu zijn baas was waarvoor hij al 8 jaar om 03.00 zijn werkdag begon of voor geliefden, familie of een verre vriend.

Dienstbaar zijn door hard te werken en zijn gezin te onderhouden. Manlief is er voor iedereen en dat bewonder ik in hem. Heel erg! Maar dat dat soms botst met een andere taal van de liefde, tja.. Met een iets te felle snauw keur ik zijn ideeën om een dag later thuis te komen die morgen af. Ik gooi een dramatisch ‘en wij dan?’ door de telefoon en verbreek nog net geen verbinding. -Maar of dat wel zo liefdevol was.

Welke taal spreek jij? Je partner? Je kind(eren)?

Maak het bespreekbaar, het gaat je helpen elkaar te verstaan.

-x- Mama van Dijk

Dit artikel schreef ik eerder dit jaar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.