mamablog, mama van dijk, samenwerken, opvoeding peuters, moederschap
Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling, Peuter

De meest hartverwarmende peuteruitspraken

In een blogpost over 10 x onze meest fantastische peuter anekdotes gaf ik een aantal maanden geleden al een kijkje in de peuterperikelen te huize van Dijk. Vandaag vul ik die aan met de meest hartverwarmende…

Het is s’ morgens vroeg als een paar zonnestralen ons laten weten dat de nieuwe dag is begonnen. Fleur slaapt een nachtje bij opa en oma en ook Papa van Dijk heeft zijn nacht in de truck doorgebracht. De nacht is rustig verlopen en na zo’n dikke vette zalige ononderbroken nacht van maar liefst 8 complete uren slaap(!) kan ik weer even de wereld aan! Opgewekt loop ik de kamer van dochterlief binnen als ik haar hoor roepen. Dag lieverd. Een grote glimlach en de eerste kletspraatjes worden ingezet. Een nieuwe dag is begonnen.

Na het aantrekken van een leuke outfit is het tijd voor een mooie coupe. En daar gebeurt het. Terwijl dochterlief me met haar donker bruine guitige oogjes aan kijkt, zo vanachter die grote borstel vandaan, zegt ze -met vragende blik- ” Mamaaaaa?” heel even blijft het stil als ze vervolgt. ” …Houd van jou.”

In één klap gevloerd. Onderuitgeslagen, Verbijsterd. Zielsgelukkig. We gooien de borstel aan de kant. Ik pak mijn heerlijke peuter van de wc af waar ze staat in de badkamer om bijna net zo groot als mama te kunnen zijn en knuffel haar fijn. Deze hartverwarmende verklaring van de liefde vieren we vervolgens met een ontbijt voor twee. Geloof me die hadden we anders ook genuttigd maar nu met roze wolk. En aardbeien, en yoghurt.

En ook al volgde er niet veel later een peuterdriftbui, een vrij subtiele met een booskijkend, gillend, nee schreeuwend, armen over elkaar houdend, meisje. Uiteindelijk kwamen daar toch ook opnieuw die magische woorden. Al waren die dit keer toch echt alleen voor de pop bedoeld, alsdus dochterlief. 


Terwijl Nijntje, oma, de pop en de kat de woorden ” Mama, houd van jou ” nu ook ter harte nemen leer ik dochterlief nog even dat het woordje mama soms weggelaten mag worden. Niet veel later hoor ik het haar vaker zeggen. “Naomi… houd van jou” 


Mama ook van jou, kleine heerlijke deugniet. Wat ben je een leuk, schattig, mooi, wijs, stoer, sterk en temperamentvol peutertje!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.