Papa

Winterse taferelen met Papa van Dijk

Papa van Dijk neemt je mee zijn week in, die vooral buiten de deur plaatsvond. Voorzien van de eerste sneeuwvlokken, lange nachten om te slapen en de geur van boerenkool die toch weer even doet denken aan thuis..

Dat het leven van een chauffeur niet altijd zo perfect is moge duidelijk zijn. Lange werkdagen wisselen vaak een korte nachtrust af. Dat is naast een (jong) gezinnetje soms best even pittig. Klagen doen ze vrijwel niet, die chauffeurs. En deze week begreep ik, Mama van Dijk, weer heel even waarom. Je leest het vandaag in een nieuwe Papa- post!

Weg van huis

De week begint voor mij dit keer met een eendaagse rit. Prima voor tussendoor maar mijn trouwe diesel stuur ik vaak het liefst iets verder van huis. De dag die volgt ga ik richting België met een tweedaagse rit voor de boeg. Terwijl ik mijn truck een paar uur verderop door de mooie landschappen stuur besef ik zo weer ineens hoe heerlijk dit is. Nog iets verderop schijnt de wereld zelfs al even wit te kleuren. Maar daar zie ik hier vooralsnog weinig van. Op woensdag besluit ik de tweedaagse rit bij tijds. Voorzichtig vraag ik al voor mijn thuiskomst aan ’t vrouwtje of ik misschien al diezelfde avond aan de volgende rit mag beginnen. Niet veel later kom ik thuis aan, ik pak wat nieuwe spullen, knuffel met mijn drie dames en verlaat een uurtje later opnieuw het huis.

Witte wereld

Terwijl de temperatuur zakt en de tijd door tikt stuur ik mijn vrachtwagen de avond door.  Het is slecht weer maar gelukkig wel rustig op de weg. De volgende morgen rij ik door naar Luxemburg om daarna verschillende adressen in België te bezoeken. Zo nu en dan kleurt de wereld wit door de eerste sneeuw. Aan het einde van de dag sta ik bij mijn 1e adres voor de volgende dag. Mijn truck al voor de deur geparkeerd. Wederom zie ik alles wit kleuren en eet ik de boerenkool op die ik van thuis heb meegekregen. Buiten is het koud. In mijn warme cabine schrijf ik die avond in alle rust een blogje te midden van de geur van deze overheerlijke stamppot.

Genieten, die winter.

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.