date
liefde, ouderschap, Papa

De bewuste date, door de ogen van Papa van Dijk

In een blogpost van eind oktober gaf ik je samen met Papa van Dijk de beste onderhoudstip voor je huwelijk. Er op uit zonder kinderen! Ik schreef er over en vroeg manlief eveneens zijn mannelijke gedachten hierover te delen. Want zo’n ouderwets romantische date, werd die door manlief ook zo ervaren? Iets met volkomen nuchterheid, een hongerige maag en een gruwelijke hekel aan shoppen…


 Op date

Na de drukte van alledag is het goed om er zo nu en dan even tussenuit te knijpen. En daarom hadden we een dagje met z`n tweeen gepland, zonder kinderen dus. Het werd een dagje scheveningen. En juist als wij een dagje in scheveningen zijn is het weer vanuit Engeland op visite, juist, regen en harde wind!

De boulevard

We laten ons niet uit het veld slaan en dus stappen we vol goede moed de boulevard op. Al gauw valt ons oog op een groot reuzenrad, dat past me wel, een mooie dichte cabine, half boven zee, lekker schommelen op het ritme van de wind. De koffie en het appelgebakje maakten het helemaal af. Prima date zo, denk ik nog.

We stappen het reuzenrad uit en vraag me af wat er nu op de planning staat. De winkeltjes langs, een hele opgave, maargoed laten we moeder de vrouw ook ma even een dagje d’r gang gaan. Gelukkig belanden we tussendoor ook nog in een leuk restaurantje voor een lunch want na nog meer winkeltjes begin ik toch steeds ongeduldiger te worden… even volhouden nog, spreek ik mezelf toe.

Primark en pakezels

Op een gegeven moment toch maar eens heel voorzichtig proberen: “schat, ik heb het hier eigenlijk wel gezien….” en niet zonder succes, even later stappen we in de auto opweg naar Den Haag centrum. “het vrouwtje” wilde graag nog even langs de primark…(en hier ging het mis!) voor de mannen onder ons: ga nooit, nooit maar dan ook echt helemaal nooit naar de primark!! Het is nog erger dan je je kunt voorstellen. Gruwelijk, wat een hoop volk per m2, werkelijk overal zie ik gillende vrouwen, één grote ‘kleren’ bende en de mannen die er wel lopen zijn dan weer de pakezels van hun eigen vrouw.

Na 10 min. in de chaos meld ik mezelf af en vlucht naar de overburen. De Mac Donalds weet me enigszins te troosten met een fijne milkshake. Daarna snel die gekke stad weer uit, weg van de drukte! In een fijn restaurantje in Oude Water besluiten we de dag. De beste man aldaar heeft zichtbaar plezier in z’n werk en dat bevalt me wel. Een fijn potje bier en een goed stuk vlees lappen me weer helemaal op.

Als we naar de auto lopen vermoeden we, dat als we een beetje doorrijden, de kinderen nog kunnen zien. En dus gaat de auto in standje gallop en bedenk ik me ondertussen… wat een topwijf heb ik toch.

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.