geld verdienen met bloggen, hoe dan?, christelijke mamablog
thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeder of werken buitenshuis

Doen waar je gelukkig van word. Ik had je eerder al een vervolg beloofd. Bij deze. Hoe stond ik nu in het gezin. Was ik weer aan het werk in de zorg? Wat waren de dromen van mijn hart? Waar verlangde ik zo naar? Vragen die me sinds de rust in ons gezin was teruggekomen opspeelde. Wilde ik echt thuisblijfmoeder worden? Ik deel het vandaag met jou..

Een terugweg richting werk na de geboorte van je kindje is altijd even zwaar. Dat kan menig moeder vast met mij beamen. Al zullen er vast ook moeders zijn die weer staan te springen om het huis uit te gaan. Mijn keuze was toch al vrij snel duidelijk. Ineens veranderde de koers van thuis zijn omdat ik tijd nodig had om mezelf terug te vinden en daarin het gezin weer te kunnen laten draaien naar tijd om te genieten en mezelf te oriënteren op datgene waar ik nu echt gelukkig van werd. Het was de keuze tussen teruggaan de werkvloer op of kiezen voor een volledige opname van mijn (onbetaalde) ouderschapsverlof. Ik koos het laatste. En alhoewel er twijfel was in de keuze die ik moest maken ben ik blij dat ik een aantal maanden extra de tijd heb om mezelf te oriënteren met het zicht op de toekomst.

Wat wil ik? Wat wens ik? Wat deed of doet mij stralen?

Misschien is die keuze makkelijker. Ik wil namelijk niets liever dan tijd met ons vieren kunnen blijven doorbrengen. Tijd die kostbaar is met een man die doordeweeks zijn meisjes bijna niet in de armen kan sluiten. Wat smachten we dan soms naar het weekend en wat zijn die dagen aan het einde van de week ons dan telkens opnieuw goud waard. Het werk gaat in de zorg door. Dankbaar werk dat ik met enorm veel plezier doe en heb gedaan. Ook in het weekend. Maar voor ons betekent dat simpelweg dat wij 2 keer in de maand echt tijd hebben voor en als gezin. En hoe dat verder invulling gaat krijgen na mijn verlof is het overdenken waard. Iets waar deze extra tijd van oriënteren (en ook gewoon puur genieten) tijdens dit verlof goed voor zal zijn.

In de afgelopen maanden mocht Mama van Dijk wederom een groeispurt maken. Iets waar ik enorm dankbaar voor ben. Maar of “Mama van Dijk” al te vervangen is als baan, nee, ook daar kan ik helderheid in geven. En alhoewel dat ook niet de insteek is geweest om te starten met schrijven rondom het moederschap is het schrijven een lifestyle geworden. Een vaste bezigheid, om de woorden van mijn hart met jou als lezer te delen in mijn reis door het moederschap. Met een sfeervol onderkomen, een heerlijke plek om je huis te kunnen noemen, en twee prachtige meisjes, een geweldige papa die het huis ons thuis maken. Is die keuze gemaakt. Een dankbare keuze. Misschien ook wel een heel luxe. Ja, het vergt nu een iets soberder bestaan. Of we alles nu moeten laten? Nee. Toch is het van belang iets creatiever te zijn maar misschien, heel misschien vind ik dat leven zo nog wel veel leuker..

 

Meer post’s lezen rondom het onderwerp thuisblijfmoeder? Je vind ze hier!

Hoeveel werk jij? Of ben jij de manager van je gezin? Deel jouw ervaringen gerust op Mama van Dijk.

-x- Mama van Dijk

 Bron foto: Pixabay
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.