Voorjaarskriebels in de winter
content creator, Moederschap, Persoonlijk

Het hoofd in de wolken.

Middenin de winter, het hoofd in de lente. Tijdens ons ochtendrondje is het alsof de vogels, die massaal van zich laten horen, het kenbaar willen maken. Een luid getjirp maakt dat de lentekriebels zich op die vroege morgen zonder pardon aankondigen..

Ik denk aan de toffe reisplannen, de warme zonnestralen, terwijl mijn hand door mijn zwartgekleurde inhoud van de kledingkast wuift. Als soort tegengeluid wurm ik me die morgen (nog voor de buitenwereld veranderd in een wintersportparadijs) in een dun blouseje met witte subtiele hartjes. Het kwam zo lekker overeen met het lentegevoel in mijn hoofd, al was dat nu nog veel te vroeg. Er stond sneeuw op de planning en ach misschien was dat al net zo geliefd. Ik scroll door de nieuwjaarscollecties op Otto.nl, vervolgens terug naar de kledingkast van een ander op vinted en door naar dat van mezelf. Eén ding is zeker; shoppen was nodig voor de lente zich daadwerkelijk zou gaan aankondigen. Maar toen was er sneeuw. Wauw!

Een bijzondere week

Een bijzondere week voor ouders, de vlaggen hangen letterlijk en figuurlijk uit om ons heen. De scholen zijn weer open! We hoopten op een week met meer rust in de onrust van deze tijd. Of het daadwerkelijk rust bracht? Zeker! Er was weer ruimte om te ademen, diep in en weer uit. De balans, dat wat we allemaal zo nodig hebben, was terug. Het is genieten om de zon te zien weerkaatsen in de glunderende snoetjes, dansend door de witte sneeuw.

Inmiddels zijn we voorbereidingen aan het treffen voor het feestje van de kleuter die morgen alweer 6 hoopt te worden en dat is genieten. En die juf in huis? Die is in geen velden of wegen meer te bekennen, doen we het allemaal beter op!

Een goede balans

Gelukkig heb ik geen bikini. Pjuuw.

Deze week bouwen moeders, kindloos en in stilte, iglo’s in de tuin, drinken in hun sneeuwkasteel een kopje koffie terwijl ze boeken verslinden en de warme damp van hete koffie geruisloos de neusharen streelt, steken ze wortels in reuze sneeuwpoppen en doen ze tegelijk allemaal een voorjaarsschoonmaak. Let maar op, het zou zomaar kunnen. Ohja, ze lopen ook massaal en halfnaakt de sneeuw in. Gelukkig heb ik geen bikini. Pfjuuuw..

Back to normal in 1.. 2.. 3.. GO!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.