gastblog, Moederschap

Lach, werk en bewonder-Mijmeringen bij het afgelopen half jaar

Vorige week kon je wat mijmeringen lezen over de woorden zing, vecht, huil en bid. Misschien ga je in je hoofd al verder naar de volgende drie. Bij de terugblik op het afgelopen jaar… Lees je weer mee?

Lach. Elke dag.

Zoonlief is al een hele avond wakker, als ik hem voor de avondvoeding een schone luier geef en een een pyjamaatje aantrek. Hij moet haast wel moe zijn, denk ik. Maar, hij lacht. Oh, als er toch één vrolijk is. Kleine vreugdebrenger. Hij begint te blazen op zijn lippen, ik lach. Iets wat hij duidelijk opmerkt en een manier wordt om me de komende tien minuten hard aan het lachen te krijgen. Wat een komiek. Om kwart over tien ‘s avonds is het alsof ik naar een cabaret show zit te kijken van mijn eigen vijf maanden oude zoon. Heerlijk! Tranen van vreugde. 

Om kwart over tien ‘s avonds is het alsof ik naar een cabaret show zit te kijken van mijn eigen vijf maanden oude zoon.

Werk. Op z’n tijd.

Mijn hoofdpijn is onder controle, mijn leven heeft een mooi ritme. Ik geniet. Juist als ik weer zin krijg om te gaan werken, komen de mailtjes weer binnen. Wauw, het kan niet anders dan dat dat géén toeval is. Het is fijn om te kunnen werken binnen ons eigen gezinsritme. Het is fijn om wat te kunnen betekenen voor vrouwen die grenzen bereikt hebben, die vermoeid zijn, die zichzelf gunnen los te komen van de lasten die zij dragen door hun gevoeligheid. Het proces van de afgelopen periode neem ik daarin mee als extra stukje levenservaring. Ook dat wordt dus ten goede gebruikt. 

Bewonder. Ontelbaar keer.

Soms, nee; meestal, heb ik woorden tekort. Want, hoe kunnen we woorden geven aan het wonder van het leven? Ik ben er nog niet achter. Het is nooit volledig genoeg. Ik dank onze grote God voor leven, voor de schepping. Voor het ritme daarin verweven, voor gevoel en emoties. Voor liefde. Voor vrede. 

Hoe kunnen we woorden geven aan het wonder van het leven? Ik ben er nog niet achter.

Opnieuw korte gedachten die bij me opkomen bij de laatste drie van de zeven woorden in totaal. Ik vind het tof als jij een moment bij een van deze woorden wilt delen. Doe je mee op facebook of hieronder in de comments?

X, Corrinne 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.