daniel, ambulance verpleegkunde, coronavirus, mama van dijk
Zorghelden

Die eerste melding, verdenking van.. – Zorghelden

Daniel schrijft maandelijks over het leven als ambulanceverpleegkundige. Het nieuws rondom het coronavirus volgt (ook) hij met collega’s op de voet. En ook hij voelde lichte spanning wanneer die allereerste melding volgt..

Coronavirus

Inmiddels kunnen we er niet meer om heen. Het Coronavirus, COVID-19 heeft inmiddels Nederland bereikt het houd heel Nederland in haar greep. Vele discussies volgen, wel of niet naar het werk, moeten kinderen wel of niet thuis blijven van school en de opvang. Er spelen vele zaken en vele belangen.

De gewone griep?!

Veelal wordt er geroepen dat het net als een gewone griep is. Echter is dit een nieuw virus waardoor niemand hiervoor antistoffen heeft (stoffen om tegen het virus te werken) dit maakt dat zwakkere en ouderen hierdoor sneller in de problemen raken. Aan het gewone griepvirus sterven wereldwijd gemiddeld 0,1% van de besmette gevallen aan de gevolgen van de griep. In dit geval is dat 3-4% wat het in verhouding zorgt voor 30-40 keer meer sterfgevallen.

Echter zien we in het land dat mensen onder de 50 ook op de intensive care belanden. Wees daarom voorzichtig en roep niet: dit overkomt mij toch niet.

HELP WITTE PAKKEN IN DE STRAAT!!!

Beschermende maatregelen

Op dit moment krijgen wij op de ambulance ook te maken met dit virus. Dit betekent dat als wij naar een oproep worden gestuurd waarbij er een bewezen of een verdenking op het Coronavirus is wij hiervoor persoonlijke bescherming maatregelen moeten nemen. Wij trekken hierbij een soort overal aan met een capuchon, een speciaal mondkapje en een speciale bril om onszelf te beschermen. Dit kan er voor de buitenwereld schokkend uit zien. Trek geen conclusies als je ons ziet in deze pakken aangezien dit niet direct een corona besmetting betekent!

..mijn hartslag die zich kort verhoogde

Afgelopen week moest ook ik voor de eerste keer dit pak aantrekken om naar een patiënt te gaan. Ik kan je vertellen dat het toch best een drempel was. We zijn in dit werk veel gewend maar toch voelde ik een lichte spanning, mijn hartslag die kort even verhoogde. Even kort de gedachten aan mijn meiden en partner thuis die ook ongewild hierdoor in aanraking met het virus kunnen komen. Echter ga je al snel door waarvoor je bent opgeleid. We weten heel goed wat de risico’s van ons beroep zijn en moeten hier zelf en als gezin mee dealen.

Mijn tip: volg de adviezen die u worden opgelegd, was regelmatig uw handen. Let op jezelf maar ook op anderen in je omgeving.

Trots ben ik op mijn collega’s maar op elke hulpverlener en burger die in welke vorm zich inzet in de strijd tegen dit virus!

Wie kun jij in deze tijd steunen met een portie liefde? Doe het!
Share love (en virtuele knuffels)!

Groetjes, Daniel!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.