Adoptie

Hoopvol verwachten

ADOPTIE – 2020, een jaar van hoop en verwachten. Als jullie deze blog lezen zijn we inmiddels een paar weken onderweg in 2020. Wat verlangde ik na de decembermaand die me dit jaar harder raakte als de voorgaande jaren naar een nieuw jaar, een nieuw fris begin.

Heling

Ik weet niet in welke situatie jullie zitten of je een gezin hebt of dat je net zoals ons verlangt naar het zijn van een gezin. De decembermaand was pittig in alle opzichten. Niet alleen omdat ik een therapietraject volg om de pijn en de stenen uit mijn verleden te verwerken en op zoek te gaan naar heling maar ook omdat ons verlangen zo voelbaar werd.

Op 1e kerstdag mocht ik zingen in de kerk en daar waar ik er anders zo van kan genieten om te zingen voor God voelde het nu als een ‘’last’’ omdat mijn eigen verlangen zo voelbaar was. We zongen het votum van Sela en juist dat raakt me ‘’onze hulp en onze verwachting is van God onze, Heer! Hij die alles maakte laat niet los wat Hij begon. Is dat ook niet zo in ons eigen leven?

Onze adoptieweg

God laat Gerard en mij niet los maar houd ons vast ook als onze eigen hoop nog zo ver weg is, het verlangen van onze eigen kinderwens zo groots is en ons gebed om de vervulling van die wens zichtbaar is. Hij houdt ons vast en laat niet los. Bijzonder om dat zo in m’n hart te voelen. Na de kerstdagen zochten we bewust naar tijd samen en kozen we voor een nachtje weg dat was fijn vooral om even samen te zijn na de drukke dagen met familie.

Rugzakje

We kochten een rugzakje voor onze mini het voelt fijn om weer iets te kunnen afstrepen van het lijstje wat we mee willen nemen naar Thailand. Noem me maar een control freak maar ik vind het fijn om te kunnen strepen en straks als het moment daar is daar dan ook ten volle van te genieten zonder nog van alles te moeten regelen en kopen.

Zo kochten we dus een rugtasje die we straks willen vullen met een boekje en wat speelgoed om mee te nemen naar de eerste kennismaking met onze zoon of dochter. En nu zijn we een paar weken onderweg in 2020 een jaar van hoop en verwachten.

Ons huis en hart zijn er klaar voor..

We hopen en bidden dat God onze weg in 2020 wil zegenen met een voorstel van een Thaise mini. Ons huis en ons hart zijn er klaar voor om een gezin te vormen en te zijn. Ik kies bewust voor de woorden hoop en verwachten omdat alles in Zijn hand is en we er van overtuigd zijn dat Hij op Zijn tijd en wijze ons gezin zal geven. Ik wens jou als lezer van mama van Dijk voor 2020 de woorden van het lied Ik wens jou  van Trinity toe.

Ik wens jou vrede toe om wie je bent
Dat je lacht en huilt met alle mensen die je kent
Dat de liefde aan je hart vervulling geeft
In elk van de seizoenen die je leeft

Liefs, Nayomi

Ps: Ik zou het leuk vinden om in de volgende blog een aantal vragen van jullie als lezers te beantwoorden. Heb je een vraag laat het weten aan @mamavandijk zodat ik er op kan antwoorden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.