Storm in het leven, lyric bethel music, rubriek geloof
geloof

In the middle of the storm

Het leven raast. Alhoewel mijn spiegelbeeld de afgelopen jaren weinig veranderd is zie ik in de kinderen des te meer hoe snel het was gegaan. Hoe de tijd niet had stil gestaan. En dat was goed. Maar was er niets veranderd?

Mijn lijf kreeg strepen, mijn glimlach rimpels en mijn haren vielen na de kinderen als herfstblaadjes op de grond. Het waren slechts een paar uiterlijke kenmerken van het moederschap. Om maar niet te spreken over de herhaaldelijke kringen onder de ogen. Het is het meer dan waard. Want de nachtelijke uren, het lijf dat veranderde, bracht me telkens dichtbij hen. Verbonden. Vol trots. Zoveel liefde.

En alhoewel het leven raasde, was het God die als een wolk rondom ons leven hing. De afgelopen weken ervoer ik in de drukte van het leven, in de tegenslagen op ondernemersgebied des te meer, dat het tijd was voor een ruk aan het stuur. Voor vernieuwde balans en een andere kijk bovendien.

Mijn hoofd blijft malen..

Terwijl mijn hoofd blijft malen en mijn hart piekert, besluit ik te gaan hardlopen. De volgende dag opnieuw. En opnieuw. De regen valt en er is geen kans om de storm te ontwijken. Om hier droogvoets doorheen te komen. En dan begint er een nummer te spelen vanuit mijn jaszak..

I’m gonna sing, in the middle of the storm
Louder and louder, you’re gonna hear my praises roar
Up from the ashes, hope will arise
Death is defeated, the King is alive
!

Ik verbaas me over de woorden die ik deze middag zo eigen kan maken. Over de passie vanuit het lied dat wordt uitgezongen naar de hemel. Over overgave, het aankloppen bij God in welke situatie dan ook..

I raise a hallelujah, with everything inside of me
I raise a hallelujah, I will watch the darkness flee
I raise a hallelujah, in the middle of the mystery
I raise a hallelujah, fear you lost your hold on me!

Opnieuw strek ik mijn handen naar de hemel uit. Wanneer ik de volgende morgen opnieuw zorgen ervaar in mijn hart is het een regenboog die voor me uit gaat terwijl die stem in mijn hart zegt;

Ik zie je, Ik ben bij je.

Raise a Halleluja

De regen valt en soms zal er ook in jouw leven geen kans zijn om te storm te ontwijken. Om er droogvoets doorheen te komen. En dan begint er hier vandaag een nummer te spelen..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Janneke 15 oktober 2019 at 07:36

    Wauw… super mooi geschreven. Je legt je hart en gedachte bloot voor iedereen. En hoe mooi zijn deze gedachtes naast al het andere! ❤️

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.