kinderfiets 10 inch, 12inch, loopfietsen, mamablog mama van dijk
kleuter, Peuter

Leukste Loopfietsen én kinderfietsen voor peuters en kleuters

Begin deze week kon je hier al lezen over de oudste dochter die prompt op een fiets was beland en inmiddels menig blokje om gaat. Vandaag deel ik vooral een hoop inspiratie. Whaa, niet te doen zo leuk!

Loopfietsen voor peuters, een goede voorbereiding.

Een goede voorbereiding op het fietsen, zo werd ons al vroeg duidelijk gemaakt door onze fysiotherapeut. Naomi is hypermobiel en alhoewel je op het eerste oog niet veel zult merken kan ze zich heel slap maken en is ze lenig des te meer. Wankel ook. Tot en met tien maanden kon zij niets anders dan op haar rug liggen. Omrollen of zitten ging lange tijd moeizaam, kruipen heeft ze nooit gedaan. Billenschuiven daarentegen wel. De fysio vertelde ons altijd dat een loopfiets haar in een later stadium veel zou helpen, het fietsen zelf moesten we vooral niet pushen.

Inmiddels is ze vier jaar en een beginnende fietser zoals je hier eerder kon lezen. Ik vind het reuze knap! Wauw! Toen ik afgelopen week een bezoekje bracht aan bol.com voor een schommel voor aan onze veranda kwam ik in de online webshop veel meer leuks tegen. Té hippe kinderfietsen bijvoorbeeld. Smelt! Niet dat we iets daarvan nodig hadden maar ik besloot toch een kijkje te nemen.

Loopfietsen voor peuters

Het lijkt wel of er elk jaar leukere spulletjes worden uitgevonden. Een step én loopfiets in één. Loopfietsjes in de meest fantastische pastelkleuren of juist een beetje vintage in een nieuw jasje. Love it! Zo ook liefde voor de loopfietsjes van het merkje Little Dutch in de zachte kleurtjes, mint, roze en blauw. Of wat dacht je van een mini bakfiets cangoo voor kinderen? Whaa, niet te doen zo leuk! Toch jammer dat wij geen jarige kinderen hebben in de zomer. Dat zijn van die perfecte cadeau’s.

Tien inch

Een fiets voor kleine kleuters of fietsende peutertjes. Voor mijn stoere peuter, inmiddels kleuter, zochten wij destijds een niet-roze fietsje. Want het stoere meidje was al snel verknocht aan blauw. Best lastig soms zo bleek.

We kwamen uiteindelijk uit bij het merkje Popal en Yipeeh. Uiteindelijk kozen wij voor de yipeeh kinderfiets. Een fantastische keuze want hij is niet alleen beresterk, echt niet kapot te krijgen, hij ziet er ook nog eens té leuk uit. Wij kochten er een gepersonaliseerd mandje op met haar naam wat hem helemaal af maakt. Ik twijfelde zelf heel erg tussen 10, 12 of 14 inch.

Uiteindelijk bleek al snel dat voor de gemiddelde peuter/kleuter 14 inch veel te groot is. De kleine peuter, bijna kleuter, zal daarom het beste beginnen op 10 inch terwijl de grotere peuter/kleuter prima op 12 inch begint. Wij hadden met het weghalen van de zijwieltjes ook het zadel weer terug omlaag gedaan. Dat geeft haar een stuk meer veiligheid en vertrouwen op de fiets.

Een keuze maken

Wij vonden zelf de fietsjes van popal en yipeeh erg gaaf in de maat 12 inch maar inmiddels zijn er alweer zoveel nieuwe modellen. Stiekem kijk ik vast voor een fietsje voor Fleur, al schuift menig item in huize van Dijk door naar dit jongste dametje, zo moet ik eerlijk bekennen. Maar die keuze, oef, die is reuze..

Hoe verliep de fietstraining bij jullie? Heeft een loopfiets daarbij geholpen?

-x- Mama van Dijk

Note: Wanneer je via Mamavandijk.nl op de website van (onze partners) BOL.com komt en daar iets besluit te kopen dan betalen zij ons commissie. Voor jou een kosteloze kleine moeite, voor je favoriete blogger een groot gebaar. Lees ook “hoe verdienen bloggers geld” voor meer info.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.