Moeders met passie, rubriek, mamablog mama van dijk, christelijke mamablog
Lifestyle, Mamablogger, Moederschap

In “Moeders met passie”, bijzondere verhalen, grote dromen, ingrijpende gebeurtenissen

En ineens staan we hier. Alweer halverwege de decembermaand. Voor je het weet sluiten we een indrukwekkend jaar af en stappen we het volgende jaar binnen. Een jaar waarin je kinderen (ik vermoed net als hier) weer veel te hard zijn gegroeid, een jaar waarin je dankbaar omkijkt. Ik hoop het tenminste. Vandaag kijken we (even terug en daarna snel) vooruit want er komen zulke gave dingen aan!

De balans opmaken

Voor mij is december elk jaar opnieuw een extra moment om de balans op te maken. Herken je dat? Een maand waarin je terugblikt en vooruit kijkt. Waar was ik tevreden over? Waar kon ik intens dankbaar voor zijn? Wat wilde ik komend jaar anders? Hoe kon ik werken aan nieuwe passies en dromen?

Vorig jaar rond deze tijd ontstond een gebed heel puur. Ik wilde na ruim 3 jaar bloggen een ommezwaai maken. De bezoekersaantallen hoefde van mij dit keer helemaal niet exclusiever of groter te worden, hoe leuk dat ook is! Ik wilde mijn roeping in deze wereld serieus nemen en moeders om me heen inspireren met Zijn onvoorwaardelijke liefde als christelijke mama. De rubriek “geloof” schoot al snel voorbij mijn eigen dromen. Duizenden bezoekers lezen inmiddels wekelijks het vrijdag – column. Wauw. Christen of niet, Mama van Dijk werd afgelopen jaar nog meer een plek voor mama’s om je te bemoedigen met herkenning, inspiratie en geloof. Een plek (waar iedereen welkom is) waar passie en liefde voor onze kinderen samenkomen.

Mama van Dijk werd nog een plek voor die eenheid. En die Liefde bleek zo aanstekelijk. Te midden van onderwerpen rondom heftige discussies of uiteenlopende vraagstukken, rondom samenwerkingen of nieuwe dromen die gaandeweg ontstonden. Het werd zo enorm gezegend met liefde en veel meer.

Achter de schermen

” Wauw, volgens mij gaat het heel goed he?”

Een veelgehoorde zin die mij de afgelopen tijd om de oren raast. “Wauw, het gaat goed he?” ” Het gaat inderdaad wel lekker”  klinkt er vanaf mijn kant vaak met lichte blos op de wangen. Mama van Dijk is allang geen plek meer om alleen voor de lol van me af te schrijven. Die lol werd pure passie, aangewakkerd met een grote ambitie om vrouwen in het land te bereiken. Kon ik er een broodje mee verdienen? Ik ben blij dat dat niet alleen van mij afhing dan werd het regelmatig een karig beschuitje. We kozen als gezin, alweer bijna twee jaar geleden, voor een leven met een moeder, ik dus, thuis. Dichtbij de kinderen. Ja, een leven waarin regelmatig ook bewuste keuzes gemaakt worden met een gezin dat voornamelijk draait op één loon. Maar dit bleek wél het leven dat wij met waanzinnig veel dankbaarheid kunnen leven. Is dat niet sowieso goud?

Zoals velen van jullie weten ben ik twee jaar geleden na mijn zwangerschapsverlof en heftige tijd met onze jongste, Fleur, nooit meer helemaal terug de werkvloer op gegaan. Ik nam ontslag als verpleegkundige en verruilde dat voor een leven als moeder en schrijver. Manlief kon daarmee zijn chauffeursleven serieuzer nemen. En niet veel later belandde hij in het transport van rondhout.

Meer van huis, gescheiden van het thuisfront

Voor het eerst stond de benaming internationaal transport op zijn CV geschreven en was hij nog meer van huis. En tegelijk konden we vanaf dat moment afstand doen van een leven met chaos en planning rondom de onregelmatigheid voor de kinderen en het eeuwige lijkende feit veel te weinig tijd te hebben als gezin. Hoe gek het ook klinkt er is nu veel meer tijd voor elkaar, ondanks wij doordeweeks als man en vrouw zo n ander leven leiden. Elk weekend is het familytime en dat is een cadeautje. Count your blessings.

Ik begrijp dat het moederschap rondom huis en haard met kleine kinderen niet voor iedereen is weggelegd. Ik ben dankbaar voor de luxe dat ik de keuze mocht maken. En tegelijk zullen velen niet willen ruilen omdat de passie voor het werk of een andere droom buitenshuis zonder kinderen een grote vreugde kent. En hoe geweldig is dat? Wauw! Ik heb een liefde voor vrouwen/ moeders met passies! Ik geniet met aanstekelijk veel enthousiasme van hen.

Moeders met passie

Mamablog Mamavandijk.nl maakt zich op voor een nieuw jaar. Een jaar waarin o.a. rubriek ” Geloof ” op vrijdag onveranderd zal blijven. Net als de maandelijkse artikelen; Gastblog, Papa en Duurzaam leven. De rubriek Smakelijk! krijgt een ander jasje. Denk aan het delen van weekmenu’s, het testen van waanzinnige kindvriendelijke restaurantjes en het delen van tips rondom eten met kinderen. De exacte blogplanning volgt later deze maand! Handig voor als je je favoriete topics niet wilt missen!

Ook komt er vanaf komend jaar een nieuwe rubriek bij “Moeders met passie”. Elke maand nemen we een kijkje achter de ” deur”, in het leven van een mama. Want ondanks onze vele verschillende deuren, klopt daarbinnen overal zo’n zelfde warme moederhart. Elke maand lees je het verhaal van een andere inspirerende moeder met passie voor haar kinderen, haar levensverhaal of haar werk. Hoe runt zij haar gezin? Wat is haar drijfveer? Haar kracht?

Ik zoek jou!

Lieve moeder, ik zoek jou! Misschien ben je een gepassioneerde ondernemer? Of heb je een bijzondere baan? Een waanzinnige hobby? Een speciale levensmotto? Een grote droom? Of misschien wel een bijzondere gezinssamenstelling? Of heb jij met passie de zorg voor.. ? Wil jij gebruik maken van deze rubriek om duizenden andere mama’s te inspireren, te raken of misschien wel te vermaken? Neem contact op. Stuur een mailtje naar info@mamavandijk.nl. Voor komend jaar zijn er 12 plekken beschikbaar. 

Ik zie er naar uit om wat van jou te horen!

Waar ligt jouw passie?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.