lisa's farm, mama van dijk, mamablogger, op reis
Moederschap, trouwen, zussenliefde

Alleen op reis, zonder man en kinderen

En dat voelt diep van binnen toch wel heel erg leeg, zo zonder mijn officiële aanhang. Nee, ik zit niet in een midlife crisis of persoonlijke ontdekkingstocht. Ik ga niet back to nature, backpacken of mediteren. Over een aantal dagen vieren wij groot feest tijdens de wedding van zus en zwager. Waarna ik niet veel later voor de tweede helft van deze wedding van zuslief’s wedding naar Israel vlieg…

Je las er al eerder over op Mama van Dijk. En dat alles terwijl manlief de boel thuis runt en op Nederlandse bodem blijft met Naomi en onze dierenvrienden. Ik vlieg samen met nicht en neef dus eigenlijk ga ik ook niet helemaal alleen. Al voelt dat diep van binnen dus toch wel leeg zonder mijn officiële achterban.

 

We vliegen met Alitalia en maken een tussenstop in Rome. Een retourtje wisten we op de kop te tikken voor zo’n 250E incl hand en ruimbagage. Al met al zal de reis een uurtje of 8 in beslag gaan nemen. Rechtstreeks was de vlucht ongeveer 5 uur geweest. Jammer genoeg werd de tussenstop in ons geval nog even verlengd. Ach vakantie, no stress, nietwaar? De laatste vliegreis die ik maakte was richting Cyprus met manlief voor een weekje zon tijdens onze honeymoon. Nu alweer bijna 4 geleden. Nee, een echte fan van vliegen ben ik/zijn wij dus niet. Vooral niet na het horen van diverse nieuwsberichten. Gelukkig is de reden van dit vliegreisje ook een heel bijzondere. Het grote Israëlische feest van zuslief en zwager.

Israel

En die tweelingzus woont straks ineens voor altijd in Israël. Slik. We zullen 4 dagen op Israëlische bodem zijn en hopen te verblijven in Lisa’s farm. Een combinatie van Hollandse gezelligheid en Israëlische gastvrijheid zoals ze het zelf ook noemen. Ik geloof dat ons verblijf daar zeker zal slagen! In een ander, onbekend, land is het toch wel fijn als iemand je taal spreekt en precies weet hoe het er daar aan toe gaat. Omgeven door de cactussen, sinaasappelbomen, de warme Israëlische zon, de grote tuin, een paar rondlopende viervoeters en ook nog een Nederlandse eigenaar! Dat word toch één groot feest? Mijn ouders landen een dag eerder en halen ons van het vliegtuig. Wél zo makkelijk.

Ze zullen mama vast gaan missen als bergen was zich opstapelen. Mama’s troostende armen niet in de  buurt zijn of de heerlijke kookcreaties niet worden bereid. Of zouden ze dagenlang de Mac bezoeken met oude vieze vodjes aan? Natuurlijk zal ik het thuisfront missen, en misschien zelfs wel een beetje heel erg! Was ik eerder zo lang verwijderd van hen? Terwijl ik de sentimentele gevoelens open kaart speel kijken man en dochterlief me aan. “Wij gaan Mama ook heel erg missen eh Naomi……” zegt Manlief. En met dat ik bijna verdrink in zelfmedelijden voor het moeten missen van mijn grote liefdes maakt hij die zin hardlachend af.. “Oh wacht.. het is al voorbij”.

Ga jij graag nog eens naar Israel? Neem dan zeker eens een bezoekje aan Lisa’s farm.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.