christelijke mamablog, platfrom, mama van dijk
geloof, Opvoeding en ontwikkeling

Licht voorbij het wolkendek

Terwijl ik de post van gisteren schrijf blijf ik zitten. Zitten achter de laptop waar mijn vingers als een muzikaal schouwspel zojuist de woorden van mijn hart hadden beschreven. Mijn gedachten staan heel even stil. Het gebeurt niet vaak. Er volgt een tekst uit Johannes 1 vers 8 in mijn hart.

Hij was niet zelf het licht hij was er om te getuigen van Het licht.

Het is een van de vele teksten waar ik aandacht aan geef binnen de tiendaagse Saviorscrown die ik leid. Een lichtje schijnen in de wereld. Maar bovenal niet zelf Het licht zijn.

Gisteren beschreef ik het wolkendek, de stralen van de zon die moeite hadden met het doorbreken van de dichte bepakking. En dan toch, die gedoseerde stralen. Hoe straalt Het licht in jouw leven?

Wolkendek


Is het wolkendek van diverse factoren in jouw leven een dichte hoop ellende geworden waar lichtstralen de kans niet krijgen te schijnen? Of was jouw blik de verkeerde kant op gericht? Staarde jouw ogen naar de gitzwarte grond onder je voeten? Waren er dingen in jouw leven die het zicht op de hemel versperde?

Wat is het je waard dat de stralen van Gods liefde weer gaan schijnen in jouw leven? Werd het tijd op om (opnieuw) de handen uit te strekken? Te vouwen? Werd het tijd om de ogen te richten naar omhoog?

Buig met mij vandaag je knieën. Spreek de woorden maar uit in je hart..

“Lieve Vader, helpt U mij te getuigen van Uw liefde middenin de wereld. Helpt U mij te zien wat daadwerkelijk telt. Wat voor U van waarde is. Wanneer het dichte wolkendek uit mijn leven zal afbreken, mag ik Uw warme stralen dan opnieuw zien en voelen Heer. Vul mij, regen op mij met Uw Geest..”

Amen

Wat een liefde!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.