opvoeden, doe je zo, peuter, geloofsopvoeding, christelijke mamablog
geloof, Opvoeding en ontwikkeling

Opvoeden doe je zo, part 2.

Normen en waarden. Geloof of juist géén. Strikt of losjes. Consequent of heel vrij? Help! Hoe voed je anno 2016 je kinderen nog op? Neem een kop thee, stuur je kinderen naar boven, plof op de bank en sla dat kleed over je heen. Vandaag, opvoeden part 2. Lees je mee?

Dat we in een donker gebroken wereldje leven is ondertussen van steeds dichterbij te merken. Misschien is het naïef. Misschien heb ik een gigantische plaat voor mijn kop als ik het journaal weer eens oversla. Mag het even? Mag ik héél even in dat fijne coconnetje blijven zitten, met een kop thee in mijn voortuintje samen met dochterlief genietend van het winterse zonnetje en de lavendelgeur die mijn neusharen streelt,even doen alsof de wereld alleen maar leuk, lief en warm.. een grote speeltuin is?

Tja. Opvoeden anno 2016. Of zal ik het beter zeggen. Een gelovige opvoeding anno 2016 raakt tegenwoordig al snel een gevoelige snaar. Maar lieve hollanders, please lieve mensen, laten we elkaar vooral in zijn/haar waarden laten. De wereld is ook nog zo mooi, warm ..en een grote speeltuin. Al moet je hem dan misschien (soms) zelf creeren;)! -Al zou het wel fijn zijn als elk kind een portie algemene normen en waarden aanleert-. Maar wat zijn tegenwoordig nog algemene normen en waarden Mama van Dijk? In een wereld waar kinderen op jonge leeftijd al door hun ouders worden gefilmd terwijl ze de meest harteloze leuzen moeten inspreken. En dan doel ik niet op de humoristische varianten. Een enkele maand terug zag ik het youtube filmpje over Palestijnse kinderen  die vol enthousiasme vertelde dat ze zelfmoordterrorist wilde worden. En joden wilden neersteken. WORD WAKKER WERELD! Waar gaat dit heen? Welke idiote/brainwasht- ouder ziet hier de lol van in? Nee, dat zijn zó, zó geen(!) algemene normen en waarden. Wij hopen onze dochter daar wel mee op te voeden. Beleefd zijn, nee niet persee, met twee woorden praten of papa en mama met U aanspreken – al hoop ik haar wel bij te leren dat ze u tegen de oudere opa’s en oma’s zegt- , gewoon lief zijn, delen, samen spelen, en niet schreeuwen om kinderbueno’s of zakken snoep in de supermarkt (etc.). Liefdevol, respectvol en zorgzaam.

Praktisch? In opvoeden doe je zo. Part 1 kondigde ik het al aan. Christelijk opvoeden hoe doe je dat eigenlijk? En.. zul je je afvragen; nu al? Ja, juist nu al.

Je leest het morgen in Opvoeden doe je zo. Part 3. 
Hoe voed jij je kinderen op? Wat geef jij ze mee? En waarom?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.