Zorgverzekering vergelijken, mamablog, mama van dijk, mamablog
Advertorial

Welke verzekeringen heb je nodig voor je pasgeboren kindje?

Welke verzekeringen komen er kijken bij een pasgeboren kindje?
Is er een gezinsuitbreiding op komst? Gefeliciteerd! Er gaat veel in jullie leven veranderen en het is daarom ook verstandig om alvast naar je verzekeringen te kijken. De komst van een klein wondertje kan er juist voor zorgen dat je meer of minder wilt verzekeren. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten en wat je moet doorgeven bij je huidige verzekeraars. Lees je mee?

Kijk naar je zorgverzekering
Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht om ingeschreven te zijn bij een zorgverzekeraar. Dit geldt dus ook voor je baby. Zo moet je je baby binnen vier maanden na de geboorte aangemeld zijn bij de zorgverzekering van jezelf of je partner. Als je dit niet doet of je bent vergeten om jouw kind bij te laten schrijven op jouw zorgpolis of die van je partner, dan betekent dit dat je baby niet verzekerd is. In dat geval moeten de zorgkosten en eventuele kosten voor medische zorg zelf worden betaald. Deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen, zeker als je bevallen bent in het ziekenhuis of als je baby in het ziekenhuis is opgenomen.

Tip: Ga eerst jouw zorgverzekering vergelijken met die van je partner. Je kunt je kind het beste aanmelden bij de ouder met de meest uitgebreide dekking.

Inboedelverzekering
Het wordt misschien ook tijd om een inboedelverzekering af te sluiten. Door gezinsuitbreiding zal de inboedelwaarde ook snel stijgen, want babyspullen zijn niet goedkoop. Denk bijvoorbeeld aan de spullen in de babykamer, de kinderwagen en babyuitzet. Vergeet niet om de waarde van je inboedel door te geven aan je verzekeraar, als de waarde flink is gestegen. In geval van schade krijg je anders maar een deel vergoed.

Opstalverzekering
Een opstalverzekering dekt vrijwel alle schade aan spullen die je niet kan verplaatsen, zoals de schuur, de keuken of het huis zelf. Als er iets kapot gaat door een storm, de bliksem of brand, dan wordt de schade gedekt door je verzekeraar. Als je een eigen woning hebt, is het daarom verstandig om een opstalverzekering af te sluiten.

Reisverzekering
Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland of een weekendje naar Terschelling? Dan is een reisverzekering onmisbaar. Als je veel waardevolle spullen meeneemt op vakantie, zoals een spiegelreflexcamera, een laptop of dure sieraden, dan is het slim om een reisverzekering met uitgebreide bagagedekking te nemen. Kinderen tot vijf jaar worden bij de meeste reisverzekeraars gratis meeverzekerd. Controleer daarom eerst de voorwaarden van je reisverzekering om er zeker van te zijn. Zo ga je met een gerust hart op reis met je kleine spruit.

Liefs, Mama van Dijk & Partners

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.