Smakelijk!

Recept: Gezonde Pannenkoeken

Ingrediënten gezonde pannenkoeken

5 pannenkoeken

  • 35 gram havermout meel (vermaal je normale havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje (plantaardige) melk – zoals amandel-, soja- of havermelk.
  • 1 el honing of agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie/roomboter)

Ingrediënten saus

  • 100 gram fruit – diepvriesfruit mag ook
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, agave siroop, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Bereiding fruitsaus

Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje en zet het zachtjes op een laag vuur. Voeg citroensap toe en roer het fruit tot het een sausje wordt. Laat wel wat fruit heel. Dat staat natuurlijk fantastisch. Schep dit met een lepel over de stapel havermout pannenkoeken.

Smullen maar!

Bron recept: http://www.ilovehealth.nl/
Bronfoto: Pixabay.com

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge